image.jpgimage.jpgLaihduttaminen ja kiristely ovat sanat, josta jokainen aina näin lähes keväällä toitottavat. Kesä lähenee päivä päivältä ja rantakunto on saavutettava hinnalla millä hyvänsä. Onko diettaaminen teistä sama asia kuin painonhallinta? Kuinka saavuttaa elämäntapamuutos? Ettei koko ajan tarvitsisi katua kaljan ja makkaran himoja. Siinä kysymyksiä, johon ei välttämättä helposti löydä vastausta. Pidän keskustelun ytimekkäänä ja kerron oman mielipiteeni asiasta.

Kuulostaa simppeliltä. Dietata voi monella tavalla. Jos haluaa kilot nopeasti pois, on olemassa hedelmädiettejä sun muita. Jos taas haluaa läpi elämän kestäviä muutoksia ja sitä että lihakset ei kärsi dietistä, kannattaa pitää maltti mukana. Ainoa oikea tapa hyvään ja terveelliseen oloon on painonhallinta. Sanana painonhallinta kuulostaa kauheen viralliselta. Tulee mieleen, että painoa tulisi jotenkin hallita ja kontrolloida jatkuvasti. Se voi tarkoittaa myös sitä, että tekee päivittäin terveyttä edistäviä valintoja, niin liikunnan kuin syömisten suhteen. Mulla dietti antaa liikkumavaraa käydä välillä bubissa, joskus jopa siihen, että vedät siipiä ja pizzaa niin sanottuina tsiitti päivinä. 

Diettaamisessa on aina kyse repsahduksesta, josta seuraa aina ruotuun palaaminen. Painonhallinta käsittää koko elämänmittaisen ”projektin.” Jotku ovat näin myöhäisheränneitä niinkuin minä, mutta tulosten näkeminen on aina yhtä palkitsevaa. Laihduttaminen ja tämä diettauskäsittää tietyn ajan (nyt mulla on 10viikkonen dietti), jolloin pyritään kontrolloimaan syömisiä hyvin tarkasti. Sillä on alku ja sillä on loppu. Kaikilla on varmasti kokemusta siitä, mitä tapahtuu laihdutuskuurin loppumisen jälkeen. (Kuulen jo rasvakeittimen porinan) Toki molemmille, niin diettaamiselle kuin painonhallinnalle on paikkansa ja molempia tarvitaan. Mä olen vain todella kiinnostunut elämäntapamuutoksista, joka tapahtuu hitaasti. En  halua lyödä itelle mitään epätoivosia toiveita tai tavoitteita. Tiedän pystyväni kovalla työllä repimään itseni siihen kuntoon mistä unelmoin ja haaveilen.  

Mikä sitten on oikea ratkaisu?

Ken tietää...